treći niz otpuštanja

Microsoft će ukinuti 650 radnih mjesta u svom Xbox odjelu

Autor: Biznis.ba
Microsoft će ukinuti 650 radnih mjesta u svom Xbox odjelu
Foto: Pexels

Microsoft je u četvrtak priopćio da ukida 650 radnih mjesta u svom Xbox odjelu za igre, u posljednjoj velikoj rundi otpuštanja koja je pogodila industriju videoigara.

To je treći niz otpuštanja u Microsoftovoj jedinici za videoigre od uspješne akvizicije firmeActivision Blizzard, izdavača koji stoji iza franšize Call of Duty, za 69 milijardi dolara u gotovini.

Američki tehnološki div potvrdio je za CNBC da ukida stotine uloga u Xboxu, u "uglavnom korporativnim i pomoćnim funkcijama".

Bloomberg News izvijestio je o razvoju događaja ranije u četvrtak.

U dopisu koji je dobio CNBC, Phil Spencer, glavni izvršni direktor Microsoft Gaminga, rekao je zaposlenicima da je firma donijela ovu "tešku" odluku da uskladi svoju strukturu tima nakon akvizicije i "organizira naše poslovanje za dugoročni uspjeh", prenosi SEEbiz.

"Duboko smo zahvalni za doprinose naših kolega koji su saznali da su pod utjecajem", rekao je Spencer u dopisu.

„U SAD-u ih podržavamo s izlaznim paketima koji uključuju otpremninu, produženu zdravstvenu skrb i usluge premještanja kako bismo im pomogli u tranziciji; izvan SAD-a paketi će se razlikovati ovisno o lokaciji.”

Microsoftov voditelj igara dodao je da će biti "određenih utjecaja na druge timove dok se budu prilagođavali promjeni prioriteta i upravljali životnim ciklusom i izvedbom igara."

Naglasio je da se nijedna igra, uređaj ili igračko iskustvo ne otkazuje te da se nijedan studio ne zatvara kao rezultat otpuštanja.