ios 17.5

Najnovije ažuriranje Apple-a donijelo probleme

Autor: Biznis.ba
Najnovije ažuriranje Apple-a donijelo probleme
Foto: Unsplash

Najnovije ažuriranje iOS-a neugodno je iznenadilo neke korisnike iPhone-a. Navodno iOS 17.5 vraća fotografije koje su izbrisane prije mnogo godina.

Kako piše 9to5Mac, na popularnoj platformi Reddit pojavili su se brojni izvještaji o ovom problemu, a korisnici su primijetili da se mnoge slike izbrisane prije nekoliko godina ponovno pojavljuju u aplikaciji Photos nakon instaliranja iOS-a 17.5.

Jedan korisnik iznio je svoje iskustvo: "Imam četiri slike iz 2010. koje se stalno pojavljuju kao najnovije slike prenijete na iCloud. Izbrisao sam ih više puta".

Apple još nije komentarisao problem
Na Redditu se pojavilo nekoliko izvještaja o sličnim situacijama. Neki korisnici primijećuju da se slike izbrisane prije nekoliko godina ponovno pojavljuju u njihovim bibliotekama, dok drugi na vrhu biblioteke vide slike koje su snimljene ranije ove godine.

Prema podrazumijevanim podešavanjima, aplikacija Photos ima funkciju "Nedavno obrisano", koja čuva izbrisane slike 30 dana. Međutim, u ovom slučaju većina slika koje su se pojavile stara je mjesecima ili godinama, a ne samo nekoliko dana.

Apple još nije komentarisao problem, što izaziva brojne zabrinutosti i pitanja o privatnosti i čuvanju podataka.