Nije poznato kad

Nakon iOS-a, Googleova umjetna inteligencija stiže i na Android

Autor: Biznis.ba
Nakon iOS-a, Googleova umjetna inteligencija stiže i na Android
Foto: Unsplash

Nova funkcija mogla bi biti zgodna ako želite isprobati Gemini, ali ne i odreći se Assistanta, na što ste prisiljeni ako želite koristiti namjensku aplikaciju.

Google je u februaru pokrenuo namjensku aplikaciju Gemini, koja bi trebala zamijeniti digitalnog ličnog pomoćnika Assistanta na uređajima s operativnim sistemom Android.

Ako već niste preuzeli dediciranu aplikaciju, robot za brbljanje pogonjen umjetnom inteligencijom mogao bi dobiti prvo mjesto unutar Googleove aplikacije.

Korisnici Androida uskoro će vidjeti sklopku za Gemini unutar Googleove aplikacije na svojim uređajima. Na sličan način Google već nudi korisnicima uređaja s operativnim sistemom iOS.

Prebacivanje na Gemini unutar aplikacije Google omogućuje započinjanje interakcije s umjetnom inteligencijom tipkanjem, govorom ili dijeljenjem slike.

Time ćete, umjesto klasičnog Googleovog, koristiti sučelje Gemini. To bi moglo biti zgodno ako želite isprobati Gemini, ali ne i odreći se Assistanta, na što ste prisiljeni ako želite koristiti namjensku aplikaciju, prenosi Tportal hr.

Zasad nije poznato kad će ova funkcija i službeno zaživjeti u Googleovoj aplikaciji za Android.