od 24. jula

Netflix prestaje da radi na ovim televizorima

Autor: Biznis.ba
Netflix prestaje da radi na ovim televizorima
Foto: Unsplash

Popularni servis se na ovakav potez odlučio kako bi poboljšao iskustvo vizuelnog prikaza sadržaja.

Netflix će od 24. jula prestati da nudi podršku za svoju aplikaciju na više od 40 modela televizora, koji su proizvedeni 2014. godine.

Ovaj potez se nastavlja na ranije mjere, koje je Netflix primijenio, a uključivale su prestanak podrške za Apliakciju na TV uređajima iz 2011. i 2013. godine. Cilj je da se performanse optimizuju i usmjere ka modernijim uređajima.

Iz kompanije kažu da je pomenuti potez neophodan kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo, kao i zbog fokusiranja na naprednije tehnološke funkcije.

Među TV uređajima, koji su pogođeni ovom odlukom je nekoliko Sony Bravia LCD TV modela. Netflix više neće raditi na TV uređajima iz sljedećih serija:

Serija X83
Serija S9
Serija W5
Serija W6
Serija W7
Serija W70
Serija X80
Serija W85
Serija W95
Serija X85
Serija X9
Serija X95

Vlasnici ovih televizora mogu da se prebace na neka alternativna rešenja, koja će im omogućiti pristup platformi bez potrebe za kupovinom novog televizora.

Moguće je koristiti eksterne "TV stikove", kao što su Amazon Fire Stick, Google Chromecast ili Roku. Ovi uređaji omogućavaju striming video sadržaja preko HDMI priključka, prenosi B92.

Drugo rješenje je direktan prenos sa mobilnog uređaja preko Wi-Fi mreže, pomoću funkcije kao što je "screen mirror".