izvještaj o zaradi

Netflix rezultatima nadmašio očekivanja

Autor: Biznis.ba
Netflix rezultatima nadmašio očekivanja
Foto: Netflix / Ilustracija

Netflix (NFLX) je u četvrtak izvijestio o zaradi u trećem tromjesečju što je dovelo do povećanja dionica od 4% u trgovanju nakon radnog vremena nakon što je div za streaming nadmašio procjene zarade i prihoda, dok su njegovi izgledi za prihod također bili ispred očekivanja Wall Streeta za tekuće tromjesečje.

Prihod je nadmašio konsenzusne procjene Bloomberga od 9,78 milijardi dolara i dostigao 9,83 milijarde dolara u trećem tromjesečju, što je povećanje od 15% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, budući da se streamer nastavio oslanjati na inicijative za prihod kao što je suzbijanje dijeljenja lozinki i razina podržana oglasima u dodatak prošlogodišnjim poskupljenjima određenih planova pretplate.

Netflix je u četvrtom tromjesečju ostvario prihod od 10,13 milijardi dolara, što je bolji rezultat u usporedbi s konsenzusnim procjenama od 10,01 milijardu dolara.

Za cijelu 2025. godinu firma predviđa prihode između 43 i 44 milijarde dolara u usporedbi s konsenzusnim procjenama od 43,4 milijarde dolara. To bi predstavljalo rast od 11% do 13% u odnosu na očekivane prihode firme za 2024. od 38,9 milijardi USD.

Razrijeđena zarada po dionici (EPS) također je nadmašila procjene u tromjesečju s tim da je firma prijavila EPS od 5,40 USD, iznad konsenzusnih očekivanja od 5,16 USD i znatno ispred cifre od 3,73 USD EPS-a koju je prijavila u razdoblju od prije godinu dana. Netflix je predvidio EPS u četvrtom tromjesečju od 4,23 USD, ispred konsenzusnih poziva za 3,90 USD, prenosi SEEbiz.

Pretplatnici su također bili snažni s dodatnih 5 miliona pretplatnika dodanih nakon proboja programa kao što su "Savršeni par" i "Niko ne želi ovo".

Dodatak pretplatnika od 5,07 miliona nadmašio je očekivanja od 4,5 milijuna i prati 8,05 miliona neto dodataka koje je streamer dodao u drugom kvartalu. Firma je dodala 8,8 miliona korisnika koji plaćaju u trećem tromjesečju 2023.

Ulagači su pohvalili iskorak firme u sport i događaje uživo. U međuvremenu, njegova razina oglasa nastavlja dobivati na snazi. Uoči objave zarade, Netflixove su dionice bile na rascjepu s dionicama koje su porasle za oko 45% od početka godine i trgovale su se blizu najviših razina svih vremena.

Analitičari očekuju novi skok cijena do kraja godine, što će vjerojatno poslužiti kao još jedan katalizator za dionice. Ali nedavni rast dionica doveo je do određene strepnje na Wall Streetu.