Tech

Nintendo će i dalje raditi igre za stari Switch nakon što lansiraju novu konzolu

Autor: Biznis.ba
Nintendo će i dalje raditi igre za stari Switch nakon što lansiraju novu konzolu
Nintendo Switch

Nintendov predsjednik potvrdio je kako Switch konzola neće ostati bez novih igara Nintendove produkcije nakon što se pojavi njezin nasljednik.

Nintendo se svih ovih desetljeća držao tradicije da se nakon lansiranja nove platforme za igranje okreću izradi igara isključivo za tu platformu. No, slično kao u slučaju PlayStationa i Xboxa na prijelazu u aktuelnu generaciju konzola, Nintendo će se u budućnosti udaljiti od te tradicije pa će lansirati svoje nove igre na staroj konzoli i nakon što u prodaju krene nasljednik Switcha, piše HCL.hr.

- Nastavit ćemo s lansiranjem novih igara i sadržaja za Nintendo Switch bez da se vežemo za tradicionalni koncept životnog ciklusa platforme, poručio je Nintendov predsjednik u nedavnom financijskom izvješću za prethodni kvartal.

Ovakva promjena plana izravno se veže uz vrlo dobru statistiku korisničkih računa kojom se Nintendo pohvalio. Trenutno imaju više od 38 miliona aktivnih pretplatnika na Nintendo Switch Online, a korisnički račun za Nintendove platforme kreiralo je 330 miliona igrača.

Odluka o nastavku podrške za Switch vjerojatno dolazi iz Nintendove bojazni za poslovanje na smjeni generacija njihovih konzola. Kroz historiju se pokazalo da je Nintendo uvijek imao uspone i padove prilikom uvođenja novih konzola. Ako gledamo kućne konzole, SNES se prodao slabije od NES-a, N64 se prodao slabije od SNES-a, GameCube se prodao manje od N64. Wii je kratko promijenio situaciju pa je uslijedio Wii U koji je zabilježio veliki pad prije nego je uslijedio ponovni uspjeh sa Switchem.

Zadržavanje podrške za Switch Nintendu bi moglo osigurati mirniju tranziciju na sljedeću generaciju, koja bi trebala započeti 2024. godine.