Poboljšane mogućnosti

Nove Android funkcije: Jeste li ih već isprobali?

Autor: Biznis.ba
Nove Android funkcije: Jeste li ih već isprobali?
Foto: Unsplash

Google je predstavio niz novih funkcija za svoje Android aplikacije na ovogodišnjem MWC-u. 

1. Unaprjeđeni Android Auto

Uz pomoć korištenja vještačke inteligencije, Android Auto može automatski da sumira (odnosno sažme) dugačke poruke ili prepriča grupne četove s mnogo dopisivanja. Također, predložit će vam i kratke odgovore tako da možete da se fokusirate maksimalno na samu vožnju.

2. Pisanje rukom za Google Docs

Uz novu funkciju možete da dodate ručno pisane bilješke svojim dokumentima direktno s telefona ili tableta, koristeći prst ili olovku. Imate široku paletu alata koji vam pomažu u ovome, pa tako možete da birate različite boje "olovke" ili "flomastera" za podvlačenje.

3. Nove kontrole za Spotify

Google je nedavno poboljšao kontrole za YouTube Music, odnosno učinio da lakše možete da se prebacujete s jednog na drugi uređaj. Isto je sada uradio i za Spotify, pa tako kada odaberete "Output" možete da vidite "Spotify Connect" uređaje.

4. Navigacija na pametnom satu

Dodata je navigacija za javni prijevoz u WearOS, pa vam je sada dovoljan samo pametni sat kako biste znali kad vam stiže sljedeći autobus. U suštini, sve glavno što Google Maps nudi u ovom segmentu, imate i na satu.

5. Svi zdravstveni parametri na jednom mjestu

Fitbit aplikacija je redizajnirana kroz Health Connect, pa tako možete tu da integrišete sve podatke koje imate na uređajima kao što su AllTrails, Oura Ring and MyFitnessPal. Ideja je da sve podatke koji su vam važni za praćenje zdravlja imate odjednom i da sve bude pregledno.