neobičan 'komad' hardvera

Ova aplikacija više neće biti od koristi

Autor: Biznis.ba
Ova aplikacija više neće biti od koristi
Foto: X

Spotify Car Thing nije baš bio hit kada je pušten u prodaju 2022. godine – njegova proizvodnja je prestala već godinu dana nakon objavljivanja.

Međutim, mnogi ljudi sa starijim vozilom počeli su da se oslanjaju na ovaj neobičan komad hardvera jer je to bio zgodan način kontrole muzike bez telefona.

Ali sada to postaje stvar prošlosti. Samo dvije godine nakon što je izašao, Spotify je najavio da će u suštini oneposobiti sve Car Thing uređaje, i da vlasnici ne mogu ništa da urade povodom toga.

"Od 9. decembra 2024. Car Thing će biti ukinut i prestat će da radi", rekao je Spotify u elektronskoj poruci kupcima.

Nakon tog datuma, Car Thing neće moći da pušta muziku i da se povezuje sa Spotify-em. Zapravo, jedina stvar koju vlasnici mogu i trebalo bi da urade, ističe je Spotify u svom saopštenju, je da resetuju uređaj i bace ga, prenosi B92.

Da situacija bude još gora, ne nudi se povraćaj novca ili zamene — niti se planira objava nove verzije Car Thinga, saopštio je Spotify. Malo je reći da su korisnici bijesni zbog ove odluke.

Neki vlasnici su pozvali Spotify da Car Thing uređaj načini open source, kako bi mogli ručno da ga održavaju ili preuređuju. To bi moglo pomoći da se ublaži još jedan problem koji izaziva njegovo ukidanje – bespotrebno stvaranje gomile e-otpada.