Xiaomi, Redmi i POCO

Ovi mobilni telefoni suočavaju se sa ozbiljnim poteškoćama

Autor: Biznis.ba
Ovi mobilni telefoni suočavaju se sa ozbiljnim poteškoćama
Foto: Pexels

Ažuriranje koje je Xiaomi nedavno objavio za određene mobilne telefone izazvalo je veliki problem za neke korisnike tih mobilnih telefona.

Riječ je o tome da su neki uređaji nakon ažuriranja postali potpuno neupotrebljivi. Ovaj problem utječe na uređaje brendova Xiaomi, Redmi i POCO.

Ono što se dešava kada korisnici uključe telefon je da se telefon zaglavi u petlji i jednostavno se neće uključiti. Nažalost, jedino rješenje ovog problema je vraćanje uređaja na tvorničke postavke, čime se brišu svi korisnički podaci na uređaju.

Ako ste primorani da to učinite, nadamo se da ste napravili sigurnosnu kopiju važnih podataka i uspomena ili ih redovno pohranjujete u oblak.

Ovaj problem su prijavili korisnici na raznim online forumima i društvenim mrežama, a Xiaomi ga je prepoznao. Istakli su da je pogođen mali broj uređaja i povukli dotični update.

Problem vjerovatno potiče od ažuriranja sistemske aplikacije unutar MIUI-ja. Ažuriranje, koje je prvobitno bilo namijenjeno isključivo za uređaje koji koriste HyperOS, slučajno je distribuirano svim MIUI korisnicima.

Nekompatibilnost je dovela do petlje na pogođenim uređajima, sprečavajući pokretanje uređaja kao i deinstaliranje aplikacije.