Besplatna je

Ovo je aplikacija koja će vam pomoći da uštedite prilikom kupovine

Autor: Biznis.ba
Ovo je aplikacija koja će vam pomoći da uštedite prilikom kupovine
Foto: Unsplash

Jedini način da se obuzdaju neplanirani ili neželjeni troškovi jeste da se precizno prati kako se raspolaže vlastitim novcem kroz stvaranje ličnog budžeta, a onda i samo unošenje troškova i vođenje evidencije. Buckwheat je jednostavna aplikacija koja upravo to omogućava.

Iako postoje daleko naprednije i raskošnije opremljene aplikacije koje se specijaliziraju za precizno praćenje troškova, teško je odoljeti jednostavnosti, uglađenosti te zgodno osmišljenom sučelju kojim se može pohvaliti Buckwheat, sasvim besplatna aplikacija za praćenje ličnih troškova.

Ne nudi nikakve posebne napredne mogućnosti, ali se zato ističe zgodno osmišljenim sučeljem i jednostavnim unosom transakcija. Za početak je potrebno definisati budžet te period za koji taj budžet vrijedi (korisno ako se samo žele pratiti troškovi kad se nalazi na putovanju ili slično), a onda samo treba marljivo unositi transakcije.

Sam unos je lagan; upiše se iznos transakcije, doda se komentar kako bi se kasnije moglo znati o čemu je riječ, ali i kako bi same transakcije bile kategorizirane, a onda se u svakome trenutku može vidjeti raspoloživ iznos te historija svih provedenih transakcija i opći pregled troškova.

Dodatnih mogućnosti, kao što je već rečeno, zapravo i nema, iako je zgodan detalj to što je historiju transakcija moguće izvesti u CSV datoteku. Svejedno, kako je riječ o sučeljem zgodnoj i sasvim besplatnoj aplikaciji kojoj je namjena praćenje kako se raspolaže definisanim budžetom, neupitno je da će pronaći svoje korisnike.