Najava od prošlog ljeta

Poznato kad Apple predstavlja nove modele iPada Pro s OLED zaslonom

Autor: Biznis.ba
Poznato kad Apple predstavlja nove modele iPada Pro s OLED zaslonom
Foto: X

Iako još ništa nije službeno potvrđeno, dugogodišnji Appleov analitičar i Bloombergov reporter saopćio je da će Apple predstaviti nove modele iPada već početkom maja.


Prema informacijama koje je od navodno pouzdanih izvora dobio Bloombergov reporter Mark Gurman, Apple će već početkom maja predstaviti nove modele iPada Pro s OLED zaslonom. O tome se, podsjetimo, počelo govoriti još prošlog ljeta.

Naime, novi modeli iPada Pro trebali bi biti pogonjeni Appleovim M3 SoC-om, a uz njih će biti predstavljena i osvježena tipkovnica Magic Keyboard s većim touchpadom i čvršćom izradom u odnosu na onu aktualnu. Gurman je još prošlog septembra rekao da će biti izrađena od aluminija te da se neće moći lako saviti ili pohabati nakon dugotrajnog i redovnog korištenja.

Nadalje, Gurman kaže da će Apple, uz nove modele iPada Pro, predstaviti i osvježeni iPad Air koji će doći s M2 SoC-om i dvije veličine zaslona – jednom od 10,9 inča i jednom od 12,9 inča. Navodno su ta osvježenja bila planirana za kraj marta ili početak aprila, ali je Apple imao dodatnog posla sa softverskom stranom novih uređaja.