Gaming

Rockstar želi da GTA 6 bude savršen

Autor: Biznis.ba
Rockstar želi da GTA 6 bude savršen
Foto: Rockstar

Nadolazeće izdanje dugo očekivanog nastavka serijala Grand Theft Auto nije daleko, a kreatori uvjeravaju dioničare da će igra zaraditi mnogo novca.

GTA 6 bi na sve poznatije konzole trebao doći 2025. godine, a sada su se iz Rockasta dotakli priče o razvoju i izbacivanja igre u 'savršenom stanju'.

Ovo je, sudeći prema broju pregleda foršpana, samo dolijevanje ulja na proverbijalnu vatru. Rockstar je igri dodijelio datum izlaska tokom iduće godine, no Trueachievements ističe još jedan detalj vezan uz direktora Take-Twoa, Straussa Zelnicka, koji je za vrijeme kvartalnog sastanka s ulagačima spomenuo da kompanija 'traži savršenstvo i da će igru izbaciti tek kad se svi slože da je optimizirana za sve startne platforme' - prenosi Tportal.

"U ovome smo svi zajedno - po pitanju motivacije i elana. U pravu ste - postoji tenzija kod lansiranja nečeg na tržište i stvaranja nečeg savršenog, no mi kao kompanija težimo prema savršenstvu. Kad ćemo biti sigurni da smo to postigli, napravit ćemo planove za lansiranje", rekao je voditelj izdavačke kuće.

Podsjetimo, trailer za GTA6 procurio je dan prije službene objave, no Zelnick tvrdi da to nije naštetilo igri, naprotiv - uzbuđenje je još veće nego prije više od 10 godina kad su objavili GTA 5. Igra i dalje ruši rekorde, a samo u zadnja tri mjeseca 2023. prodano je pet miliona primjeraka. GTA5 tako je došao do 195 miliona prodanih primjeraka.

Zelnickov govor dioničare uvjerava da će igra biti kvalitetna te da će zaraditi puno novca - ali kako će to izgledati u praksi? Hoće li novi GTA biti bolji od prošlog? Saznat ćemo kad Grand Theft Auto VI, jednog dana u 2025., dođe u ruke onih koji će ga i zaigrati.