online trgovina

Shopify nadmašio očekivanja zaslugom AI

Autor: Biznis.ba
Shopify nadmašio očekivanja zaslugom AI
Foto: Ilustracija

Shopify je nadmašio procjene analitičara za rezultate u drugom tromjesečju i prognozirao optimističan rast prodaje budući da su njegovi alati s AI-jem privukli više trgovaca svojim uslugama e-trgovine, zbog čega su njegove dionice u SAD-u porasle za 17% prije zvona u srijedu.

Kanadska firma, koja pomaže malim i srednjim poduzećima u izgradnji online trgovine, kao iu prodaji, uvodi značajke koje se pokreću umjetnom inteligencijom i u junu je povećala dostupnost takvih alata.

"Sve više i više trgovaca širom svijeta poklanja svoje povjerenje Shopifyjevom objedinjenom trgovinskom operativnom sistemu kako bi potaknuo rast i pojednostavio složene operacije", rekao je predsjednik firme Harley Finkelstein u izjavi.

Shopify je izvijestio o skoku prihoda od 21% u drugom tromjesečju na 2,05 milijardi dolara, u usporedbi s prosječnom procjenom analitičara od 2,01 milijarde dolara, prema podacima LSEG-a, prenosi SEEbiz.

Trgovci koriste Shopifyjevu platformu za prikupljanje, zadržavanje i iskorištavanje podataka o kupcima za prikupljanje plaćanja, upravljanje narudžbama, ciljano oglašavanje i druge povezane zadatke.

Bruto obim robe, što je ukupni iznos prodaje, porastao je 22% na 67,2 milijarde dolara u tromjesečju koje je završilo u junu. 

Isključujući stavke, Shopify je izvijestio o zaradi od 26 centi po dionici, nadmašivši procjene od 20 centi.