Reon Pocket 5

Sony lansirao klima-uređaj za vaš vrat, evo kako radi

Autor: Biznis.ba
Sony lansirao klima-uređaj za vaš vrat, evo kako radi
Foto: Sony

Sony je lansirao nosivi termo-uređaj koji hladi ili zagrijava tijelo, ovisno o tome na kakvoj se temperaturi nalazite.

Sony Reon Pocket 5 gadget je koji se postavlja na stražnju stranu vrata, a koristi tri senzora za temperaturu, jedan za vlagu i jedan za pokret kako bi odredio optimalnu tjelesnu temperaturu i prilagodio se.

Prilagođava se temperaturi okoliša i tijela
Reon Pocket 5 nudi pet nivoa hlađenja i četiri nivoa zagrijavanja, što znači da će biti podjednako koristan na vrućini i na hladnoći. Kad je uparen s Reon Pocket Tagom, uređaj radi automatski.

Tag je taj koji registrira vanjske uslove i šalje potrebne informacije uređaju na vratu korisnika. Bez Taga, Pocket 5 registrira samo temperaturu tijela.

Gadgetom možete upravljati i ručno uz pomoć aplikacije Reon Pocket, koja je kompatibilna s iOS i Android uređajima, a preko Bluetootha je moguće prilagođavati temperaturu. Također, baterija uređaja traje do 17 sati s jednim punjenjem, prenosi Index hr.

Sony Reon Pocket 5 je prvi takav uređaj dostupan izvan Azije, a prvo će biti lansiran u Velikoj Britaniji po cijeni od 139 funti (oko 160 eura). Isporuke kreću 15. svibnja. Još nije poznato kad će i hoće li uređaj biti dostupan na području Evropske unije.