nakon skoro sedam godina

Sony ukida svoj program nagrađivanja krajem godine

Autor: Biznis.ba
Sony ukida svoj program nagrađivanja krajem godine
Foto: X.com

​Sony je najavio da će na kraju ove godine ukinuti svoj program nagrađivanja. Ne, to nije PlayStation Stars, program lojalnosti koji vas nagrađuje digitalnim kolekcionarskim predmetima za ispunjavanje određenih zadataka u igri. Također nije ni bivši PlayStation Rewards program, koji je nudio PSN bonuse za najstrastvenije PlayStation igrače.

Radi se o ukidanju Sony Rewards programa koji je ponuđen putem Sony i PlayStation-brendiranih Visa kreditnih kartica.

Kompanija je ažurirala FAQ i stranice sa Uslovima i Pravilima kako bi najavila da će Sony Rewards websajt i mobilna aplikacija biti ugašeni 31. decembra 2024. godine, a novi članovi više neće biti primani u program, počevši odmah.

Postojeći korisnici Sony i PlayStation kartica će i dalje moći da otkupljuju poene, pristupaju svojim računima i podnose zahtjeve za bonus poene i kredit za kupovinu putem aplikacije do Nove godine. Međutim, nakon 21. jula, neće moći da šalju fizičke bonus poene i zahtjeve za kredit putem pošte.

Članovi više neće moći da zarađuju poene putem ponuda ili partnerskih ponuda, niti će moći da povezuju svoje naloge sa Sony Store ili Movies Anywhere.

Korisnička podrška za Sony Rewards će prestati sa radom 14. februara 2025. godine. Što se tiče Sony i PlayStation kreditnih kartica, korisnici će biti kontaktirani od strane Comenity Bank u dogledno vrijeme u vezi sa promjenama u programima kreditnih kartica, ali će moći da ih koriste do 31. decembra, prenosi PC Press.

Sony Rewards program je pokrenut 2017. godine, omogućavajući vam da sakupljate dovoljno poena putem vaše Sony ili PlayStation kreditne kartice kako biste otkupili stavke isključivo iz Sony brenda.

Otkupljivanje poena za PlayStation igre može djelovati kao sjajna pogodnost na prvi pogled, ali proces otkupa je nefleksibilan, a APR za kupovine iznosi visokih 27.99 poso. Xbox Mastercard, koji je Microsoft predstavio prošle godine, ima isti problem, ali APR može biti 20.99 posto, 26.99 procenata ili 31.99 posto, u zavisnosti od vašeg balansa.

Pored toga, nema povraćaja novca.