Najava putem web-a

Uskoro stižu novi MacBookovi i iPadi

Autor: Biznis.ba
Uskoro stižu novi MacBookovi i iPadi
Foto: Unsplash

Iako Apple uskoro planira izbaciti nove iPade i MacBookove, firma ne planira organizovati poseban događaj povodom lansiranja uređaja. Umjesto toga, Apple namjerava najaviti nove proizvode putem svoje web stranice.

Apple planira lansirati nove modele iPada Pro s OLED zaslonima, ažurirani iPad Air, uključujući prvi iPad Air sa zaslonom od 12.9 inča, kao i nove Apple Pencil i Magic Keyboard za iPad Pro. Što se tiče Mac-a, stižu MacBook Air laptopi - 13-inčni i 15-inčni - s bržim M3 čipom, prenosi Index.hr.

"Svi ti novi proizvodi su u proizvodnji u inostranstvu i Appleovi marketinški timovi pripremaju se da ih uskoro najave.", piše Mark Gurman u novom biltenu Power On. No, kao što smo već naveli, neće biti događaja povodom lansiranja. Umjesto toga, Apple planira, prema Bloombergu, najaviti nove proizvode na "svojoj web stranici serijom online videa i marketinških kampanja."

Prema pisanju Bloomberga "posebna verzija iOS-a 17.4 s podrškom za novi hardver zakazana je za kraj mjeseca." Stoga Gurman zaključuje da se novi uređaji mogu očekivati u martu ili najkasnije u aprilu.