Društvena mreža

X pokreće video streaming uslugu

Autor: Biznis.ba
X pokreće video streaming uslugu
Foto: Ilustracija

Uskoro ćete moći gledati omiljene X klipove duge forme direktno putem vaših SmartTV uređaja, poručio je Elon Musk, vlasnik mreže X.

Tako će se uskoro lansirati video streaming usluga koja će omogućavati gledanje dugih formi klipova direktno putem SmartTV uređaja.

Tačnije, to će se moći putem aplikacije koja će omogućiti gledanje klipova na Samsung TV i Amazon Fire TV uređajima. Spomenimo i da Elon Mask tvrdi da će “X biti fokusiran na video sadržaj”, a što ukazuje na širenje ponude izvan klasičnih boxova koji prenose sadržaj na veće ekrane. Prema njegovim riječima, većina posjetitelja X-a gleda klipove u osam od deset slučajeva.

Ova novina dolazi nakon prilično loših vijesti za ovu mrežu koja bilježi veliki pad korištenja stranice od čak 30 posto u odnosu na prošlu, 2023. godinu, prenose Nezavisne novine.

Ipak, X se trudi i na drugim poljima kako bi ostao relevantan i popularan, posebno zbog toga što su se smanjili resursi za kreatore i oglašivače. Tako je pokrenuta jedna od promjena koja uključuje uvođenje alata za oglašivače i to kako bi oni mogli prikazivati oglase na odabranim kreatorima premium sadržaja, uključujući video oglase prije reprodukcije. A što se tiče dužih videozapisa, bit će zanimljivo vidjeti hoće li moći privući pažnju korisnika na Samsung i Fire TV uređajima.