bivši twitter

X testira novu opciju

Autor: Biznis.ba
X testira novu opciju
Foto: X

Društvena mreža X (bivši Twitter) testira novu funkciju koja će korisnicima platforme omogućiti da ostave reakciju "ne sviđa mi se" na komentare objava.

Nova funkcija će biti označena simbolom slomljenog srca, prenosi portal Tech Crunch, pozivajući se na kod iOS aplikacije.

Kako se navodi, X želi da se odgovori sa više pozitivnih reakcija prikazuju na vidljivijem mjestu, dok se komentari sa više negativnih reakcija spuštaju niže i postaju manje primijetni.

To bi moglo da spriječi korisnike da namjerno prave sadržaj koji će izazvati negativne reakcije.

Financial times (FT) je nedavno prenio da je platforma X, koja je od oktobra 2022. u vlasništvu trenutno najbogatijeg čovjeka svijeta Elona Muska, u drugom kvartalu 2024. imala 251 milion korisnika koji su aktivni na dnevnom nivou, prenosi b92.

Broj dnevnih korisnika platforme X je porastao za skromnih 1,6 odsto u odnosu na isti period lane, što ukazuje na stagnaciju koja je otvorila put za ekspanziju nove društvene mreže Threads u vlasništvu izvršnog direktora kompanije Meta Marka Zuckerberga.

Zakerberg je početkom mjeseca objavio da Threads godinu dana nakon pokretanja ima više od 175 miliona korisnika koji su aktivni na mjesečnom nivou.

"Kakva godina" (What a year), dodao je Zuckerberg u objavi na platformi Threads.