Najave

Xiaomi 14 Ultra će biti predstavljen već krajem februara?

Autor: Biznis.ba
Xiaomi 14 Ultra će biti predstavljen već krajem februara?
Foto: Xiaomi

Xiaomi 14 Ultra trebao bi ugledati svjetlo dana već krajem februara, kada se ujedno održava i ovogodišnji MWC u Barceloni.

Već neko vrijeme se priča o tome kakve će specifikacije imati Xiaomi 14 Ultra, a sada je jedan izvor na kineskom Weibou otkrio kada će Xiaomijeva nova perjanica ugledati svjetlo dana.

Taj je vremenski okvir u potpunosti usklađen s MWC-om u Barceloni, gdje se na kraju očekuje i globalno predstavljanje modela Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro.

Kako prenosi GSM Arena, Xiaomi 14 Ultra nedavno se pojavio i na Geekbenchu gdje je osvojio 9.317 jednojezgrenih bodova i 26.523 višejezgrenih bodova. Riječ je, napominjemo, o pomalo napuhanim brojkama jer su testovi izvedeni na starijem Geekbenchu 4 umjesto na trenutnoj verziji Geekbench 6.

Međutim, test pokazuje da je Xiaomijeva nova perjanica pogonjena Qualcommovim Snapdragonom 8 Gen 3 uparenim sa 16 GB RAM-a te da softversku stranu pokreće Android 14, vjerojatno s HyperOS-om. Ostale specifikacije nisu potvrđene, ali se govori da će Ultra imati 1-inčni Sonyjev LYT-900 glavni senzor s varijabilnim otvorom blende, zakrivljeni AMOLED zaslon 2K rezolucije te 80-vatno bežično punjenje.