U narednim sedmicama

YouTube redizajnira svoju TV aplikaciju kako bi je učinio interaktivnijom

Autor: Biznis.ba
YouTube redizajnira svoju TV aplikaciju kako bi je učinio interaktivnijom
Foto: Unsplash

YouTube zadnjim ažuriranjem svoje TV aplikacije fokus postavlja na interaktivno iskustvo gledanja uz davanje veće važnosti komentarima i opisima videozapisa.

Da gledanje televizije ne mora biti pasivno iskustvo pokazuje novi dizajnerski smjer YouTube TV aplikacije koja gledateljima daje priliku da se uključe u sadržaj koji gledaju, čak i na velikom ekranu.

Gledatelji koji vole obavljati više radnji istovremeno moći će to učiniti putem novih kontrola koje će istovremeno prikazivati videozapis i dodatne informacije kao što su npr. komentari ili opis. Jednako tako se moguće i vratiti na puni prikaz isključivo videozapisa.

Pri tome je YouTubeov dizajnerski tim morao paziti da interakcije prilagodi daljinskom upravljaču uz davanje prednosti jednostavnosti u odnosu na uvođenje dodatnih kontrola, prenosi Bug hr.

"Ono što će korisnici moći vidjeti na svojim televizorima je dizajnersko rješenje koje video drži ispred i u središtu uz mogućnosti pristupa karakteristikama koje YouTube čine jedinstvenim - sve bez prekidanja iskustva gledanja", objavljeno je na blogu.

Ažuriranje će korisnicima stići "tokom sljedećih nekoliko sedmica".