Promjene

Za korištenje ChatGpt više nećete morati praviti nalog

Autor: Biznis.ba
Za korištenje ChatGpt više nećete morati praviti nalog
Foto: Unsplash

Prednosti kreiranja naloga ostaju nepromenjene, uključujući mogućnost čuvanja istorije razgovora, deljenje četova i kreiranje prilagođenih uputstava.

OpenAI je najavio da će korisnicima omogućiti korištenje ChatGPT-ja bez prethodnog kreiranja naloga. Ova promjena je stupila na snagu u ponedjeljak, s tim što će postepeno biti implementirana.

Kompanija ističe da će ovo olakšati pristup ChatGPT-ju i može imati pozitivne efekte na privatnost, ali isto tako može predstavljati izazov u borbi protiv zloupotrebe sistema.

Prednosti kreiranja naloga ostaju nepromijenjene, uključujući mogućnost čuvanja historije razgovora, dijeljenje chatova i kreiranje prilagođenih uputstava. OpenAI naglašava da će, iako će korisnici bez naloga imati mogućnost da isključe opciju korištenja njihovih upita za treniranje modela, kreiranje naloga i dalje nuditi dodatne pogodnosti.

Da bi se umanjili potencijalni rizici, OpenAI će proširiti spektar blokiranih upita i rezultata za širi raspon pitanja, kao dio napora da se suzbije zloupotreba.

Predstavnik kompanije je izjavio da je OpenAI sarađivao sa internim timovima posvećenim detekciji i sprječavanju zloupotreba i pažljivo razmotrio načine na koje bi se iskustvo bez prijave moglo zloupotrijebiti.

Dodatno, naglašeno je da bi u budućnosti mogla biti potrebna dodatna prilagođavanja da bi se osigurala bezbjednost i efikasnost sistema.