Vrijednost 5,2 milona KM

Centrotrans predstavio nove autobuse: Prvi ove vrste u BiH

Autor: Biznis.ba
Foto: Biznis.ba

Kompanija Centrotrans danas je u Sarajevu predstavila sedam novih autobusa u svojoj floti.

Novi autobusi uključuju luksuzni Neoplan Skyliner kapaciteta 78 sjedećih mjesta, prve takve vrste u našoj zemlji, četiri MAN R10 autobusa i dva minibusa Isuzu.

Radi se o autobusima koji su poznati po svojoj iznimnoj kvaliteti, udobnosti i sigurnosnim karakteristikama, te osiguravaju putnicima putovanje sa stilom i udobnošću, navode iz Centrotransa.

"S ponosom uvodimo nove autobuse u našu flotu. Cilj nam je kontinuirano poboljšavati kvalitetu naših usluga i unaprijediti cjelokupno iusksutvo putnika. Sedam novih autobusa predstavljaju našu predanost pružanju sigurnog, pouzdanog i udobnog prijevoza za naše putnike", kazao je dr. sc. Safudin Čengić, Predsjednik uprave Centrotransa.

Do ovog momenta ukupno je nabavljeno devet novih autobusa vrijednosti 5,2 miliona KM, a u toku je realizacija kupovine 11 autobusa za prigradski prijevoz putnika.

"Centrotrans je u proteklih par godina u Kantonu Sarajevo pružio i pomogao jako puno usluzi kvalitetnijeg javnog prijevoza. Sama činjenica da danas u javnom prijevozu KS imamo 115 vozila Centrotransa, da ti autobusi su prošle godine prošli preko 5 miliona km i prevezli preko 15 miliona putnika govori o bitnosti ove kompanije i onome što Centrotrans radi za sve nas u KS", kazao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta.

Tokom 2024. godine ova kompanija kupit će ukupno 33 autobusa, od čega 11 autobusa za međunarodni i vanlinijski prijevoz i 22 autobusa za gradski prijevoz putnika, za šta će se izdvojiti sredstva od 9,5 miliona KM.

(Vijesti.ba)