Inspirisana istinitom pričom

HBO Max ukinuo hvaljenu humorističnu seriju 'Our Flag Means Death'

Autor: Biznis.ba
HBO Max ukinuo hvaljenu humorističnu seriju 'Our Flag Means Death'
Our Flag Means Death / YouTube

HBO MAX (nedavno preimenovan u Max) ukinuo je popularnu humorističnu seriju Our Flag Means Death nakon dvije sezone, piše The Hollywood Reporter.

Druga sezona serije imala je premijeru u oktobru 2023. godine, a posljednja epizoda prikazana je 26. oktobra, prenosi Index.

Serija Our Flag Means Death inspirisana je istinitom pričom o Stejdu Bonetu, bogatom zemljoposjedniku s Barbadosa kojemu je dosadio lagodan život u visokom društvu, pa je odlučio postati gusar. Kao neiskusni gusari, Bonet i njegova posada na svakom koraku nailaze na probleme, ali sve se mijenja kada Bonet upozna legendarnog gusarskog kapetana Blekberda.

"Iako Max neće nastaviti s trećom sezonom serije Our Flag Means Death, jako smo ponosni na radosne, urnebesne i iskrene priče koje su oživjeli kreator Dejvid Dženkins, Vaititi, Rajs Darbi, Gerret Baš, Dan Halsted, Adam Štajn, Antoan Douaihy i divna glumačka i filmska ekipa. Također smo zahvalni na vjernim fanovima koji su prigrlili ove priče i izgradili predivnu, inkluzivnu zajednicu vezanu uz seriju", izjavio je portparol Maksa.

Our Flag Means Death jedna je od rijetkih serija koje su naišle na pohvalu prosječnih redatelja i kritičara. Gledatelji su je ocijenili s impresivnih 93% na Rotten Tomatoesu, a kritičari s 94%.

Mnoge je fanove šokiralo što je Max odlučio ukinuti seriju iako su obje sezone dočekale pozitivne kritike.

"Žao mi je što nećemo dobiti više sezona, ali serija je imala dobar završetak, tako da nisam nesretan zbog toga", "Razočaran sam, ali ako je ovo kraj, drago mi je da su Stede i Ed dobro završili", "Treća sezona bi bila posljednja, ali svejedno mi je žao što nisu mogli završiti svoju priču", neki su od komentara fanova na Redditu.