Svjetska popularnost

Nike vraća svoje legendarne tenisice ove godine, poznata i cijena

Autor: Biznis.ba
Nike vraća svoje legendarne tenisice ove godine, poznata i cijena
Foto: Nike

Popularnost nekih kultnih tenisica mjeri se u globalnim razmjerima, a neke od njih debitirale su na malim ekranima i upisale se u historije popularne kulture.

Takve su tenisice Nike Cortez, koje je nosio Tom Hanks u legendarnom filmu Forrest Gump.

U ovom kultnom filmu, glavni lik Forrest Gump, kojeg tumači Tom Hanks, nosi bijele Nike Cortez tenisice.

Forrest je tenisice dobio od svoje dugogodišnje prijateljice Jenny i krenuo na svoje životno putovanje (ili trčanje). Film je zacementirao kultni status tenisica u svijetu obuće i mode.

Tenisice Nike Cortez nedvojbeno su jedan od najprepoznatljivijih modela sportske obuće u historiji. Ove legendarne tenisice prvi put su predstavljene 1972. godine i od tada su postale klasik u svijetu sportske obuće. Dizajnirao ih je osnivač Nikea Bill Bowerman.

Na radost mnogih fanova, najpoznatija verzija - bijelo/crvena/plava - koja se obično povezuje s Forrest Gumpom, vraća se ovog proljeća. Kako piše Sneaker Bar Detroit, poboljšani model Cortez krase bezvremenske bijela, crvena, plava i metaliksrebrna boja, piše Index.

Izrađene su od bijele kože, a crveni detalji nalaze se na jeziku, stražnjem dijelu i Swooshu. Plava pruga ističe međupotplat, dok bijeli Nike logo ukrašava pete. Izgled je upotpunjen waffle gumenim potplatom.

Nike Cortez Forrest Gump bit će lansirane kod odabranih prodavača i na nike.com stranici 1. maja 2024. godine, a cijena će im biti 110 eura.