Vlašić u fokusu

Polovinom decembra otvaranje zimske turističke sezone SBK

Autor: Biznis.ba
Polovinom decembra otvaranje zimske turističke sezone SBK
Fena

Pripreme za otvaranje zimske turističke sezone na području Srednjobosanskog kantona u punom su jeku.

Većina skijališta pod bijelim je pokrivačem, no količina snijega još uvijek nije dovoljna za otvaranje skijališta. Kad je u pitanju službeno otvaranje sezone na području kantona, ono je, kako kaže Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK, zakazano za polovini decembra.

- Otvaranje zimske turističke sezone planirano je za razdoblje od 15. do 17. decembra ove godine. Zimska sezona i ove godine bit će otvorena uz popularnu manifestaciju Šankanje, koju provodi Turistička agencije Buena Vista. Ove godine sam program je jako kvalitetan i već smo na 90 posto popunjenosti kapaciteta za to razdoblje. Nadam se da će biti dovoljne količine snijega jer prirodni snijeg je ono što daje potpuni ugođaj. U zimsku sezonu ulazimo u punom kapacitetu, rekao je Matošević.

Kako je rekao, booking do kraja godine prilično je dobar.

- Kao i u prethodnim godinama, prema informacijama hotelskih poduzeća, booking je jako dobar. No, turisti su još oprezni oko količina snijega, ali rezervacija za drugu polovicu decembra ima prilično. Uz dovoljne količine snijega nadam se da ćemo realizirati izvrsnu popunjenost kao i ranijih godina, kazao je Matošević.

Još nekoliko centimetara snijega i vrata za goste otvorit će i mala obiteljska skijališta, kojih je na području kantona popriličan broj.

- SBK je prepoznat kao kanton s najvećim brojem skijaških centara na što smo jako ponosni. Imamo raznovrsnu ponudu, od malih skijališta, idealnih za početnike i obitelji, do većih kao Vlašić ili Raduša, za koji treba više vještine. Upravitelji skijališta odavno su spremni, samo čekaju dovoljne količine snijega da krenu sa sezonom. Liftovi su kontrolirani i servisirani, skijaške staze, odnosno zelene površine su uređene, dakle, samo čekamo snijeg da krenemo sa sezonom, ne samo na području planine Vlašić, nego od Jajca pa do Fojnice, kazao je Matošević za kraj.