Incident

Robot u Teslinoj tvornici 2021. povrijedio inženjera: Ostao je krvavi trag na podu

Autor: Biznis.ba
Robot u Teslinoj tvornici 2021. povrijedio inženjera: Ostao je krvavi trag na podu
Foto: Reuters

Teslinog inženjera u tvornici koja se nalazi kod Austina u SAD-u 2021. je povrijedio robot, objavljeno je u izvještaju koje je poslano regulatorima.

Robot je dizajniran za rukovanje svježe izlivenim aluminijskim dijelovima automobila, a nesreća se dogodila dok je inženjer radio na druga dva stroja.

Svjedoci opisali incident

Svjedoci su navodno vidjeli trenutak u kojem je robot u tvornici Giga Texas prikliještio inženjera i gurnuo hvataljku u njegova leđa i ruku. Nakon nesreće je iza radnika ostao krvavi trag na podu tvornice, piše u izvještaju o povredama iz 2021. godine.

Inženjeru je nakon incidenta na lijevoj ruci ostala “otvorena rana”. Od robota je pobjegao nakon što je njegov kolega pritisnuo tipku za hitno zaustavljanje stroja.

Iz kompanije su rekli da povrede koje je inženjer zadobio nisu zahtijevale izostanak s posla, prenosi Index.

Česte nesreće u tvornici

U javnosti su već duže vrijeme prisutne kritike na račun radnog okruženja u Teslinoj tvornici Giga Texas. Podaci ukazuju na višu stopu povreda u usporedbi s prosjekom u ovoj industriji.

U tvornici Giga Texas zabilježena je jedna teža povreda na svakih 26 radnika. U drugim velikim američkim tvornicama automobila taj omjer iznosi 1:38.

Iz Tesle se još uvijek nisu oglasili o ovom slučaju.