Moderniziran i osvježen izgled

Škoda je objavila još jedan video nove Octavije

Autor: Biznis.ba
Škoda je objavila još jedan video nove Octavije
Škoda

Nakon što je prije mjesec dana objavila teaser koji nije otkrio gotovo ništa, Škoda je konačno objavila prve snimke dorađene Octavije.

Kompanija u ovom trenutku ne govori mnogo, tek da će automobil imati "moderniziran" i "osvježen izgled", što se može vidjeti i na snimkama.

The new Octavia. Coming soon.

Here’s a hint of something very special coming your way: The new Octavia. Curious what changes we’ve made? You'll be able to explore more very soon. Stay tuned!

Posted by Škoda Global on Srijeda, 31. januar 2024.

Bila je Škoda škrta na riječima i kada je riječ o motorima koji će pogoniti nadolazeći model, ali je ranije nagovijestila optimiziranu ponudu. Iako ništa nije zvanično, izbor pogonskih sklopova mogao bi biti sličan onima koji se nalaze u ažuriranom Kamiqu, prenosi Index.

Ako je to slučaj, osnovna će ponuda biti 1.0-litreni trocilindraš s turbopunjačem i 115 KS, a vjerovatno će mu se pridružiti poznati 1.5-litreni četverocilindraš sa 150 KS. Također možemo očekivati ​​asortiman 2.0-litrenih četverocilindričnih motora.

Škoda je usred velikog remonta svoje palete automobila, u sklopu kojeg će predstaviti čak četiri nova električna vozila i asortiman obnovljenih modela, a sve do kraja 2026. godine.

Kompanija je ranije ovog mjeseca predstavila ažurirane modele Scala i Kamiq, a sada imamo priliku pogledati i novu verziju Octavije.