Potpisan ugovor

U aprilu iz Mostara kreću letovi za Rim, Minhen, Bari i Veronu

Autor: Biznis.ba
U aprilu iz Mostara kreću letovi za Rim, Minhen, Bari i Veronu
Foto: FENA

Krajem aprila ove godine iz Mostara će bit uspostavljene zračne linije za Rim, Veronu, Bari i München, rečeno je u srijedu prilikom potpisivanja Ugovora između Grada Mostara, Sky Alpsa i Zračne luke Mostar te Ugovora između HIFA Oil - Sky Alpsa.

Mostarski gradonačelnik Mario Kodrić ocijenio je ove ugovore značajnim kako za Grad Mostar tako i za regiju.

- Na projektu Aerodroma Mostar radimo zadnje tri godine i bilo je jako izazovno. Siguran sam da ne bismo uspjeli da se svi nivoi vlasti nisu uključili te im svima zahvaljujem u svoje ime i uime Gradske uprave. U ovoj godini očekujemo preko 40 hiljada putnika u Hercegovini. Kako je u strategiji Grada Mostara turizam, ovaj projekt će puno značiti jer se ta grana ne može razvijati bez ozbiljne povezanosti s ostatkom svijeta. U tom kontekstu je ovo i prilika i odgovornost. Sada je na turističkim službenicima i svima nama u Gradskoj upravi 'zasukati' rukave i iskoristiti ovu priliku da taj rad kapitaliziramo – rekao je mostarski gradonačelnik.

Generalni direktor za vazduhoplovstvo Sky Alps Alex Spinato ustvrdio je kako ovaj Ugovor predstavlja priliku za povećanjem broja turista za Grad Mostar i cijelu regiju.

- Mislim da će ovo biti uspješna i plodonosna saradnja za sljedećih pet - šest godina – zaključio je on.

Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel podsjetio je da od proljeća, uz ove četiri zračne linije, idu i prethodno dogovorene linije za Beograd i Zagreb te da se malo koji aerodrom može pohvaliti takvim uspjehom.

Po njegovim riječima, zasad je dogovoren ljetni red letenja, a zimski će ovisiti o zahtjevima. Također, cijene će biti formirane u narednih nekoliko dana.

Davor Ljubić iz Turističke agencije Međugorje se složio s prethodnicima o značaju ugovora ne samo za Mostar i Međugorje nego i cijelu regiju.

- Ovo je početak koji bi dogodine trebao rezultirati puno većim brojem turista - rekao je on.