Hrvatska

Završen nadvožnjak u Vinkovcima, radovi trajali duplo duže od planiranog

Autor: Biznis.ba
Završen nadvožnjak u Vinkovcima, radovi trajali duplo duže od planiranog
Foto: Vinkovci

Izgradnja nadvožnjaka Borinci vrijednog više od 70 miliona kuna, tokom čije je realizacije probijeno više rokova, konačno je završila i prva vozila su u četvrtak puštena preko tog za grad Vinkovce iznimno značajnog infrastrukturnog i prometnog objekta.

HINA piše da je gradnja tog nadvožnjaka, koji premošćuje magistralnu željezničku prugu Vinkovci-Zagreb, započela je još 2019. godine s ciljem najkraćeg prometnog povezivanja vinkovačkog prigradskog naselja Borinci sa središtem grada.

Problemi stanovnika toga dijela Vinkovaca, naime, počeli su prije tridesetak godina, kada je zatvoren pružni prijelaz koji je povezivao Dugu i Borinačku ulicu, zbog čega su stanovnici tog dijela Vinkovaca do središta grada bili prisiljeni putovati obilaznim putem, preko naselja Slavija i podvožnjaka u Zvonimirovoj ulici, što je produžavalo put za gotovo deset kilometara umjesto kilometra, koliko im treba preko nadvožnjaka.

Umjesto prvotno predviđene dvije godine, radovi na gradnji nadvožnjaka Borinci su potrajali sve do kraja 2023. godine, a probijanje rokova završetka radova pravdano je nizom razloga, od komplikovanog postupka javne nabave do pandemije covida-19 i preklapanja sa projektima HEP-a i Aglomeracije.

Ugovoreni radovi obuhvatili su izgradnju nadvožnjaka na trasi dugoj 500 metara, modernizaciju prilazne prometnice u dužini 4176 metara te biciklističke i pješačke staze u dužini tri kilometra.