Predstavljen Master plan

280.000 eura od EU za vraćanje sjaja Bjelašnici i Igmanu i sadržaje za cijelu godinu

Autor: Biznis.ba

Danas je predstavljen sveobuhvatni Master plan transformacije Bjelašnice i Igmana, a dolazi u momentu kada Vlada Kantona Sarajevo finalizira buduće pravce djelovanja projektnih aktivnosti na omiljenim planinama građana Kantona Sarajevo ali i cijelog regiona.

"Želimo Bjelašnici i Igmanu vratiti stari olimpijski sjaj i ponovo ih pozicionirati na mjesto regionalnih turističkih centara, sa sadržajima za turiste i građane tokom svih 365 dana u godini. 

Zahvaljujući upravi ZOI 84, u proteklom periodu mnogo toga je već urađeno. Stabilizovano je finansijsko poslovanje firme, rekonstruisana postojeća infrastruktura te pripremljena dokumentacija i planovi za realizaciju Master plana. Zahvalan sam Delegaciji EU na iskrenoj namjeri da nam budu značajna podrška i ovom segmentu privrede", poručio je premijer KS Nihad Uk. 

Dizajniranje Master Plana finansirala je Evropska unija u vrijednosti od 280.000 eura. 

Namjena plana je stvaranje održivih, pristupačnih centara za cjelogodišnje rekreativne aktivnosti, namijenjenih kako ljubiteljima zimskih i ljetnih sportova, tako i planinarima i ljubiteljima prirode.

"Zahvaljujem ambasadoru Johann Sattler i delegaciji EU u BiH na podršci aktivnostima naše Vlade a posebno direktoru ZOI’84 Jasminu Mehiću na posvećenosti i profesionalizmu u realizaciji naših zajedničkih ideja", poručio je Uk.