Ministar saobraćaja

Adnan Šteta: Pokrenuli smo velike projekte

Autor: Biznis.ba
Adnan Šteta: Pokrenuli smo velike projekte
Foto: Adnan Šteta / Facebook

O projektima koji su realizovani i o planovima za period do 2030. godine, o važnosti javnog prevoza, saradnji sa domaćim i stranim institucijama i organizacijama, svjetskim konsultantskim kućama za projekte zelene politike, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta govorio je na konferenciji Forum lijeve inicijative.

Na forumu su učestvovali i dekani Mašinskog fakulteta i Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, sa kojima je Ministarstvo u proteklom periodu imalo izuzetnu saradnju, a koju je Šteta najavio dodato jačati u budućnosti.

Šteta je poručio da će Sarajevo imati najbolji javni prevoz.

- Decenijama se nije ulagalo, zanemarivale su se potrebe građana i nismo imali dobar prevoz. Imali smo i manji broj korisnika javnog prevoza. Situacija se promijenila, ali mora biti još mnogo bolja. Pokrenuli smo velike projekte, realizovali milionska ulaganja u nabavku vozila, izgradnju infrastrukture, a još posla je pred nama da ispunimo ciljeve, koji će građanima dati potpunu sigurnost u kvalitet javnog prevoza, rekao je Šteta.

Na karaju je zahvalio na prilici i čestitao Forumu lijeve inicijative na organizaciji odličnih panela na konferenciji o zelenim politikama.