Rudnik Rupice

Adriatic Metals o tragičnom incidentu: Izrazi saučešća porodici i poslodavcu

Autor: Biznis.ba
Adriatic Metals o tragičnom incidentu: Izrazi saučešća porodici i poslodavcu
Foto: FENA

Adriatic Metals BH uputio je izraze saučešća porodici i poslodavcu poginulog radnika, podizvođača iz Visokog, koji je stradao u nesreći na lokalitetu rudnika Rupice, uslijed prevrtanja kamiona u vlasništvu podizvođača, sapćeno je iz ove kompanije.

Incident se dogodio na putnoj komunikaciji unutar lokacije rudnika, a ne u jami, ali je Kompanija ipak odlučila osigurati područje na period od 24 sata od nastanka incidenta kako bi istražni organi mogli utvrditi sve detalje tragičnog incidenta.

Adriatic Metals, kako navode, primjenjuje visoke standarde zaštite na radu za svojih 500 uposlenika, te vodi računa da te mjere zaštite prenese i primjenjuje na svoje izvođače i podizvođače, kojih na terenu u određenom momentu ima i više stotina.

- Izražavamo duboko žaljenje zbog ove tragedije. Nastavićemo pružati punu podršku našem poslovnom partneru, koji je pogođen ovim gubitkom. Naš prioritet je sigurnost na radnom mjestu i nastavak rada u skladu sa zakonima i standardima. Naše misli i suosjećanje su, također, uz porodicu žrtve - poručila je Sanela Karić, generalna direktorica Adriatic Metalsa.

(Vijesti.ba/FENA)