BiH

Akademija poduzetništva žena osigurava znanje i podršku

Autor: Biznis.ba
Akademija poduzetništva žena osigurava znanje i podršku

Udruženje poslovnih žena u BiH pokrenulo je Akademiju poduzetništva žena u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje.

Akademija je namijenjena nezaposlenim i ženama koje su pokrenule svoje biznise, a žive i rade u Kantonu Sarajevo i Zapadnohercegovačkom kantonu.

U prvoj generaciji Akademije priliku će dobiti 60 polaznica iz KS i ZHK koje će naučiti osnove vođenja biznisa kroz pet cjelina - kako ideju pretvoriti u biznis, kako registrovati poslovanje, na koji način voditi poslovne knjige i doći do sredstava te kako uspješno promovisati i prodavati proizvode i usluge.

Svaka od polaznica će, u skladu sa vlastitim potrebama, dobiti mentoricu, ženu koja je uspješna u biznisu ili u nekoj od poslovnih oblasti, koja će pomoći novim poduzetnicama da uspješno prođu kroz izazove svakodnevnog poslovanja, a na osnovu njihovog iskustva i znanja.

Za potencijalne polaznice Akademije biće održane i info sesije na kojima će detaljno biti pojašnjen koncept ove edukacije i važnosti mentorske komponente.

Partneri u realizaciji projekta Akademije su USAID/Sweden Farma II (Projekt razvoja tržišne poljoprivrede) i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–Herag, saopćeno je iz Udruženja.

Biznis.ba / FENA