Uz još više artikala

Akcija 'Zaključavamo cijene' dala dobre rezultate, bit će produžena na još tri mjeseca

Autor: Biznis.ba
Foto: Biznis.ba / Ilustracija

U prostorijama Uprave Konzuma u Sarajevu danas je održan sastanak federalnog ministra trgovine Amira Hasičevića sa predstavnicima Udruženja poslodavaca i Udruženja potrošača, na kojem su analizirani efekti akcije ‘Zaključavamo cijene’.

Nakon dva mjeseca od početka primjene, ocijenjeno je da je akcija dala vrlo dobre rezultate, stoga će biti produžena na još tri mjeseca.

"Ocijenili smo ovu akciju uspješnom s obzirom na to da smo u ovoj akciji uspjeli da animiramo domaće proizvođače, prije svega prehrambene industrije koji su dali svoj pozitivan stav na ovu akciju. Imali smo predstavnike velikih trgovačkih lanaca koji posluju i van teritorije BiH i jedan od zaključaka jeste da je ovakva vrsta akcije usmjerena na kontrolu cijena jedna od najboljih u regionu. Akcija je trebala trajati do 15. marta, međutim, ona ide dalje još tri mjeseca što znači da će do 15. juna cijene biti zaključane, a dodatno će se proširiti i broj artikala", rekao je Hasičević.

Sudionici sastanka usaglasili su se da će naredne aktivnosti biti usmjerene na uspostavljanje sistematskog označavanja artikala kako bi se mogli lakše prepoznati.

U našem videoprilogu pogledajte i izjave predsjednika Uprave "Konzum BiH", Nihada Imširovića, predstavnika Udruženja za zaštitu potrošača "Futura" Mostar, Marina Bage, te predsjednice Uprave "Meggle BH", Jadranke Penave.