AmCham

Američka komora u Banjaluci predstavila značajnu inicijativu

Autor: Biznis.ba
Foot: BIznis.ba

Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH) pokrenula je inicijativu prikupljanja sredstava u okviru priprema za tradicionalnu Gala večeru, koja okuplja poslovnu zajednicu sa ciljem pružanja podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Odabrane organizacije su ISKRA, Banja Luka, Prijateljska kuća, Doboj,Los Rosales, Mostar, SOS Dječija sela BiH, Sarajevo i Gračanica, Srce za djecu oboljelu od raka, Sarajevo, Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama „Vedri osmijeh“, Mostar, Udruženje PIPOL, Tuzla.

Nedim Hamzić, generalni sekretar, AmCham BiH, rekao je da društveno odgovorno djelovanje nije nepoznanica privrednicima.

“Vjerujem da će privrednici prepoznati našu akciju. Pošto je danas prvi promotivni događaj u BiH pozvao bih privrednike da u decembru učestvuju u aktivnosti” – kaže Hamzić.

Tatjana Stojičić iz Udruženja Iskra kaže da se roditeljska kuća trudi da pruži psihosocijalnu podršku djeci oboljeloj od raka.

“Povratak u matičnu sredinu nakon liječenja omogućuje kamp jednom godišnje djece koja su prebolovala rak, I trudimo se da im pružimo sve da se više oporave. Sufinansiranje projekta znači mnogo”

Danijela Kegelj iz udruženja Vedri osmjeh iz Mostara kaže da trenutno skupljaju za automobil koji će pomoći transportu osoba sa invaliditetom.

“Mi smo bili ugodno iznenađeni podrškom. Vjerujem da je ovo priča o društvenoj odgovornosti”.

Ovaj događaj, naglašavaju organizatori, pruža jedinstvenu priliku za raspravu o ulozi privatnog sektora u društveno odgovornim inicijativama i mogućnostima za buduće donatorske aktivnosti.