BiH

Banjaluka izdvaja 100.000 KM za poljoprivrednike koji su pretrpjeli štetu u poplavama

Autor: Biznis.ba
Banjaluka izdvaja 100.000 KM za poljoprivrednike koji su pretrpjeli štetu u poplavama

Grad Banjaluka finansijski će pomoći poljoprivrednicima u ruralnim dijelovima Banjaluke, koji su pretrpjeli veće štete na usjevima tokom obilnih majskih padavina, odlučeno je na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da su gradske komisije za procjenu šteta evidentirale blizu 300 poljoprivrednika, koji su pretpjeli štete tokom posljednjih padavina.

"S obzirom na to da je ovo inače bila loša godina za poljoprivrednike, odlučeno je da se pomogne onima na čijim su usjevima zabilježene veće štete. Ukupni iznos za podršku za nešto više od 240 poljoprivrednika, koji su imali veće štete, biće oko 100.000 KM, koji će biti raspoređeni po nalazima komisija za procjenu štete", kazao je Radojičić.

Na današnjoj sjednici, konstatovano je da su tokom majskih padavina evidentirana ukupno 28 klizišta na širem području Banjaluke.

"Na jednoj od narednih sjednica Štaba biće razmotreno pitanje legalnosti objekata, zahvaćenih klizištima, i potrebe da se na nekima od njih interveniše s tim što je već intervenisano na objektima u obuhvatu saobraćajnica i vodozahvata", naglasio je Radojičić.

Na današnjoj sjednici, članovi Štaba su informisani da je republički Fond solidarnosti odobrio 400.000 KM koje bi preko "Voda Srpske" trebalo da budu iskorištene za rekonstrukciju i obnovu nasipa u Česmi na kritičnim tačkama.

(NN)