BiH

Banjaluku u oktobru posjetilo 8.112 turista i ostvareno 12.460 noćenja

Autor: Biznis.ba
Banjaluku u oktobru posjetilo 8.112 turista i ostvareno 12.460 noćenja
Banjaluku je u oktobru posjetilo 8.112 turista i ostvareno 12.460 noćenja, rečeno je Srni u gradskoj Turističkoj organizaciji.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Mladen Šukalo rekao je da se na kraju godine očekuje oko 90.000 dolazaka, a da broj ostvarenih noćenja premaši 130.000, te da za to vidi šansu u uvođenju novih avionskih linija sa banjalučkog aerodroma.

Šukalo je napomenuo da Banjaluka trenutno raspolaže sa oko 1.900 ležajeva, ali da taj broj svake godine raste.

On smatra da smještajni kapaciteti neće biti dovoljni da prime sve goste koji odluče da novogodišnje praznike provedu u Banjaluci, gdje će, kako je podsjetio, proslava Nove godine trajati tri dana, a nastupaće Haris DŽinović, Željko Joksimović, Željko Samardžić i Nikola Rokvić, prenosi Srna.

Prema turističkim statističkim podacima, najveći broj turista u Banjuluku dolazi iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Banjalučani i turisti koji se za novogodišnje praznike odluče za Banjaluku moći će da posjete atraktivne turističke sadržaje u Parku "Mladen Stojanović" – "Zimzograd", na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i u parkiću kod Narodnog pozorišta Republike Srpske, te prigodnu novogodišnju prodaju na Trgu Krajine.

Plato ispred Muzeja savremene umjetnosti od sinoć je pretvoren u "Banjalučku bajku" za mališane, a parkić kod Narodnog pozorišta Republike Srpske nudiće 30 dana zabave.

Biznis.ba