BiH

Bh. građani u najluđoj noći u Parizu, Rimu, Istanbulu

Autor: Biznis.ba
Bh. građani u najluđoj noći u Parizu, Rimu, Istanbulu
Za razliku od većine bh. građana, koji zbog krize ne mogu da se počaste skupljim provodom u najluđoj noći, ima i onih bez ovakvih problema, pa će novogodišnje praznike proslaviti u metropolama poput Rima, Pariza, Istanbula i Dubaija.

Osim tih gradova, tražene su i lokacije u BiH i susjednim državama, među kojim prednjače planinske ljepotice Jahorina i Zlatibor, ali i primorske oblasti Istra i Dalmacija.

Upravo kod Banjalučana najveća zainteresovanost vlada za domaće destinacije, te one u regionu.

"Gotovo da ne postoji destinacija koju nemamo u ponudi za novogodišnje praznike, ali najveća zainteresovanost vlada za bliža mjesta poput Jahorine, Zlatibora, Istre, Dalmacije i Slovenije", rekli su za "Nezavisne" iz banjalučke turističke agencije "Kompas Tours".

Kada je riječ o daljim destinacijama, avionski aranžmani su, iako skuplji, popularniji od autobuskih tura.

"Ove godine najtraženija novogodišnja destinacija je Rim sa direktnim letom iz Splita, a zatim slijede Dubai i Istanbul. Verona, Venecija i Jadran su najpopularnije autobuske destinacije", rekli su za "Nezavisne" u sarajevskom "Relax Toursu".

Dodali su i to da se potražnja za novogodišnje aranžmane nije ni povećala ni smanjila u odnosu na prethodne godine, te da je nepisano pravilo da svaka godina ima jednu destinaciju koja se izdvaja kao popularnija u odnosu na ostale.

U mostarskom "Almira Travelu" rekli su da najveće interesovanje vlada za Istanbul.

"Aranžmani od pet dana i četiri noćenja u Istanbulu su najprodavaniji ove godine, ali popularni su i oni za Prag, Toskanu, Milano i Beč", rekli su za "Nezavisne" u ovoj agenciji.

U Turističkoj agenciji "Golden Tours" Tuzla rekli su da je ponuda za novogodšnje destinacije manja, te da imaju još slobodnih mjesta.

"Trenutno u ponudi imamo Pariz i Istanbul, avionskim letom iz Sarajeva. Istanbul je najpopularnija destinacija ove godine, a cijene aranžmana se kreću od 400 KM pa naviše", rekli su za "Nezavisne" u "Golden Toursu".

Biznis.ba / NN