Zajedničko učešće

Bh. kompanije namjenske industrije na sajmu u Njemačkoj

Autor: Biznis.ba
Bh. kompanije namjenske industrije na sajmu u Njemačkoj
Foto: Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da su bosanskohercegovačke firme namjenske industrije Unis - Ginex d.d. Goražde, "Igman" d.d. Konjic, "Binas" d.d. Bugojno, "PRETIS" d.d. Vogošća, POBJEDA TECHNOLOGY GORAŽDE d.d. i AC-Unity d.d. Goražde prisustvovale na vodećem svjetskom sajmu IWA OutdoorClassics, koji je održan od 29.2. do 3.3.2024. godine u njemačkom gradu Nurnbergu.

Sajam, navodi se u saopćenju Ministarstva, koji ove godine slavi jubilarnu 50. godišnjicu, je vodeći svjetski sajam opreme za lov, streljaštvo, opreme za aktivnosti na otvorenom, kao i opreme za civilnu i službenu sigurnosnu odbranu.

- Oko 40 hiljada posjetilaca iz 120 zemalja pobrinulo se da sale budu pune, a 1.072 izlagača, među kojima su bili i naši predstavnici, rado su razgovarali o poslu i novim uspješnim poslovnim prilikama. Zajedničko učešće bosanskohercegovačkih kompanija namjenske industrije na sajmu IWA OutdoorClassics dovoljno govori o značaju predstavljanja programa iz namjenske industrije na kojem su se posjetioci mogli upoznati sa kvalitetnim proizvodima naših perspektivnih kompanija – navedeno je u saopćenju.