FIPA

Bh. vlasti na sastanku sa Saudijcima, planiraju se velika ulaganja

Autor: Biznis.ba
Bh. vlasti na sastanku sa Saudijcima, planiraju se velika ulaganja
Foto: FIPA

Vršilac dužnosti direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) Marko Kubatlija održao je sastanak s predsjednicom Al Falah Group (AFI) i osnivačicom brenda Greeno Pack Nadyom Al Falasi i izvršnom direktoricom Vijeća stranih investitora u BiH Sanjom Miovčić, s kojima je razgovarao o mogućnostima ulaganja.

Kubatlija je predstavio usluge Agencije, planove vezane za promociju potencijala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i prednosti koje BiH pruža stranim investitorima.

Al Falasi je iskazala zainteresovanost za razvoj poslovanja u BiH, bez obzira na određene izazove, te predstavila svoje planove razvoja brenda Greeno Pack.

Razgovarano je o drugoj fazi projekta i mogućoj izgradnji fabrike u BiH, te predstojećem događaju "Aspiring Future Impact - (AFI) CIRCLE UAE 2024" koji će biti održan 4. marta 2024. u Sarajevu.

Cilj samog događaja je poticanje partnerstva i suradnje između investitora iz UAE, poslovne zajednice Bosne i Hercegovine i zapadnog Balkana, proizvođača i evropskih kompanija u sektoru održivog pakiranja.

AFI je globalna kompanija sa sjedištem u Abu Dabiju, specijalizirana za međunarodnu trgovinu sa fokusom na specifične industrije i specifične tržišne segmente koji su neotkriveni ili nedovoljno opsluženi.

Greeno Pack je jedna od glavnih proizvodnih linija AFI-a koja se bavi sektorom fleksibilnog pakovanja koji se obično koristi u različitim industrijama kao što su industrija hrane i pića, građevinskih materijala, poljoprivrednih proizvoda, tereta i transporta.

Greeno pack se proizvodi u Turskoj, a promovira se preko AFI-ja sa sjedištem u Sarajevu i tri filijale u UAE, Velikoj Britaniji i Egiptu, saopćeno je iz FIPA-e.