BiH

Bijedić reagovao na Novalićevu izjavu o akcizama

Autor: Biznis.ba
Bijedić reagovao na Novalićevu izjavu o akcizama
Povodom nedavne izjave premijera Federacije BiH Fadila Novalića o akcizama, gdje je vlastiti neuspjeh pokušao ispostaviti kao grešku SDP-a i naveo da novca nije ostalo na računu, reagovao je Enver Bijedić, član Predsjedništva SDP-a.

„Premijer Fadil Novalić na isteku svog neuspješnog četverogodišnjeg mandata ponovo se obrušio na SDP, koji mu očito izlazi na san.

Pozivamo ga da prestane u SDP-u tražiti alibi za vlastiti neuspjeh u izgradnji autoceste. Mi smo na tom planu uspjeli i dokazali da je moguće graditi.

Kada je došao u Vladu, Fadila Novalića je dočekalo oko 500 miliona KM za izgradnju autoceste. Za skoro četiri godine Novalić i njegova Vlada nisu bili u stanju izgraditi ni metra autoceste.

Neka Novalić objasni koliko puta i zašto je poništen tender za gradnju autoceste od Međugorja do Počitelja za šta mu je prošla Vlada ostavila 200 miliona KM.

Građani očekuju da on i njegova SDA objasne gdje je novac od povećanja akciza? Zašto se ne gradi u FBiH, dok se istovremeno gradi u RS?

Ako potraži, krivca za vlastiti neuspjeh Novalić će pronaći u ogledalu i u okviru svoje SDA, koja je u potpunosti zaustavila gradnju svega u FBiH, osim jednog trotoara“, rekao je Bijedić.

Biznis.ba