BiH

'Biznis centar' Jelah-Tešanj - Bespovratna sredstava Challenge fonda

Autor: Biznis.ba
'Biznis centar' Jelah-Tešanj - Bespovratna sredstava Challenge fonda

U okviru projekta "Challenge to change" Udruženje privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj upriličilo je info dan na kojem je predstavljen treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Challenge fonda za inovativne poslovne ideje.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change - C2C koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH, a koji kroz četiri godine provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Sredstva u ukupnom iznosu od oko tri miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim poduzećima s područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startupima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Prijave na poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na www.c2c.ba , i to do 17. decembra ove godine.

Sve prijave će biti ocijenjene u skladu s tri osnovna kriterija - inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist. Maksimalan iznos grant sredstava iz Challenge fonda je 30.000 eura.

Prezentacija je organizovana u saradnji sa SERDA-om i Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH kao partnerom na mnogim aktivnostima koje podupiru razvoj privrede, saopćeno je iz "Biznis centra" Jelah-Tešanj.

Biznis.ba / FENA