BiH

Brčko: Velik broj prijava za projekt utopljavanja kućanstava

Autor: Biznis.ba
Brčko: Velik broj prijava za projekt utopljavanja kućanstava

Predstojnik Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Majazudin Vehabović i voditelj Pododjela za razvoj i strategiju komunalnih usluga Predrag Ljubojević na današnjoj konferenciji za medije pojasnili su kriterije koji su bili potrebni za javni poziv za utopljavanje stambenih objekata (kućanstava) u okviru podrške Europske unije za ublažavanje energetske krize.

Vehabović je posjetio da je Europska unija za ove namjene izdvojila 195.000 KM te da je pripremljen javni poziv na koji se prijavio veliki broj aplikanata, a koji je zatvoren 15. studenoga.

Ljubojević je istaknuo da je najvažniji kriteriji taj da objekt mora biti u vlasništvu podnositelja zahtjeva što se dokazuje ZK izvatkom, zatim da je objekt legalan, odnosno da posjeduje građevinsku ili uporabnu dozvolu, dodavši da je prihvatljivo i rješenje o legalizaciji.

"Bitno je naglasiti da se u tom objektu mora živjeti što se dokazuje uvjerenjem o prebivalištu, a pored toga potrebno je priložiti i tri posljednja računa od struje s preko 300 kW potrošene energije i fotografije objekata", kazao je Ljubojević, naglasivši da je potreban i predračun jer je naznačeno da se radovi moraju odnositi na izvanjsku izolaciju objekta, izmjenu stolarije ili ugradnju sustava grijanja.

Ljubojević je dodao da su zaprimljene 163 prijave, a konačan popis bit će objavljen na mrežnom portalu Vlade Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

(Biznis.ba / FENA)