Dodjela u Sarajevu

Ćatić i Konjic dobitnici priznanja 'Najbolji poslovni potez u BiH'

Autor: Biznis.ba
Ćatić i Konjic dobitnici priznanja 'Najbolji poslovni potez u BiH'
Osman Ćatić

Danas je u Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu upriličena dodjela priznanja "Najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini u 2023. godini" koji organizuje poslovni portal Indikator.ba u partnerstvu sa Privrednom komorom F BiH.

Gradonačeniku Konjica Osmanu Ćatiću i Gradu Konjicu koji su dobitnici priznanja „ Najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini u 2023.godini“priznanje je uručio Borivoje Simić, direktor portala Indikator. d.o.o.

- Čestitam Gradu Konjicu i gradonačelniku Ćatiću na naporima da Konjic bude zajednica poželjna za investiranje. Priznanje „Najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini “dodjeljujemo na godišnjem nivou lokalnim zajednicama koje svojom aktivnošću stvaraju uslove za investiranje i privlače domaće i strane ulagače. Želimo im uspješan rad i u budućnosti – kazao je Simić prilikom uručenja nagrada.

- Čast mi je danas preuzeti priznanje “Poslovni potez godine”. Hvala portalu Indikator.ba i Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine što prate naš rad. Ponosni smo što su Grad Konjic prepoznali kao lokalnu zajednicu koja ulaže napore kako bi privukla investitore i olakšala pokretanje novih kompanija, proizvodnih pogona, širenje postojećih, što sa sobom nosi i otvaranje novih radnih mjesta. To naše opredjeljenje, kojem smo posvećeni u kontinuitetu, daje vidljive rezultate. Sretni smo što nastavljamo nizati uspjehe na polju privrede, odnosno da smo, nakon Krune razvoja privrede, Zlatne nagrade Global lokal za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, danas dobili i nagradu za “Poslovni potez godine”. Priznanje nas obavezuje da i u budućnosti budemo ustrajni u našim namjerama da stvaramo uslove koji će omogućavati bolje rezultate i budemo primjer razvoja privrede drugim zajednicama - naglasio je gradonačelnik Ćatić.