BiH

Čelnici VTK BiH i Aluminija d.d. Mostar o daljnjoj poslovnoj suradnji

Autor: Biznis.ba
Čelnici VTK BiH i Aluminija d.d. Mostar o daljnjoj poslovnoj suradnji

Novoimenovani član Predsjedništva Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH Vjekoslav Vuković posjetio je u četvrtak Aluminij d.d. Mostar gdje je razgovarao s v.d. direktora Aluminija Draženom Pandžom i predsjednikom Nadzornoga odbora Aluminija Daliborom Milošem.

Vuković je, na službeni poziv Aluminijeve Uprave, došao u radni posjet kako bi, uz službeno upoznavanje, zajednički utvrdili strategiju daljnje poslovne suradnje, priopćili su iz Aluminija.

U priopćenju se napominje kako je VTK BiH bila od značajne pomoći u Aluminijevu nastojanju za suspendiranjem carine na uvoz nelegiranoga aluminija koja je onemogućavala gospodarski razvoj i izvozni iskorak BiH te kako stalna razmjena informacija i zajedničko djelovanje te komore s velikim gospodarskim subjektima u BiH uvijek vodi osjetnoj koristi državnoj ekonomiji i dodatnomu priljevu novčanih sredstava u državni proračun.

Aluminij d.d. Mostar je, kao uvjerljivo najveći pojedinačni izvoznik u BiH, itekako zanimljiv tijelu koje je najčešće prva adresa u komunikaciji stranih poslovnih subjekata s vlastima i gospodarstvenicima unutar BiH, ali i cijenjenim savjetodavnim tijelom za brojna državna ministarstva, kada je riječ o gospodarskim pitanjima, navodi se u priopćenju.

Biznis.ba / FENA