BiH

Centralna banka BiH educirala učenike o važnosti pametnog upravljanja novcem

Autor: Biznis.ba
Centralna banka BiH educirala učenike o važnosti pametnog upravljanja novcem

Učenici JU "Šesta osnovna škola Mostar" i Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara posjetili su Glavnu jedinicu Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) u Mostaru u povodu Svjetskog dana štednje koji se obilježava 31. listopada, a u sklopu programa financijske edukacije koju već nekoliko godina provodi navedena banka.

Prilikom posjete učenicima osnovnih škola upriličena je prezentacija pod nazivom "Mala škola novca", dok su se srednjoškolci kroz prezentacije upoznali o CBBiH i njezinim zadaćama te o potrebi upravljanja novcem, financijskim proizvodima i štednji, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH-a.

Ovakve prezentacije i vezane aktivnosti usmjerene prema učenicima osnovnih i srednjih škola za cilj imaju stvoriti svijest o važnosti pametnog upravljanja novcem i važnosti štednje od najranijih dana.

Učenicima su podijeljene brošure za djecu pod nazivom "Novko i Novčica u svijetu novca" te za srednjoškolce brošura "Saznaj sve o novcu" i letak pod nazivom "Što je štednja?".

Ovaj i slični događaji organizirani povodom Svjetskog dana štednje sastavni su dio financijske edukacije koju CBBiH posljednjih godina provodi s ciljem jačanja financijske inkluzije na način odgovornog upravljanja financijama za dobrobit ekonomskog razvitka i rasta BiH.

Tako je do sada CBBiH otvorila vrata učenicima brojnih osnovnih i srednjih škola te studentima iz cijele Bosne i Hercegovine i sveučilišta izvan BiH, a također će organizirati obilježavanje Svjetskoga dana štednje u Palama 29. listopada, Brčkom 30. listopada, Banjoj Luci 31. listopada i Sarajevu 1. studenoga.

Navedene aktivnosti realizirane su u sklopu projekta Promocije financijske edukacije i inkluzije koje provodi CBBiH uz podršku Europskog fonda za jugoistočnu Europu-Development Facility (EFSE DF), stoji u priopćenju.

(FENA)