projekti

Četiri miliona KM za sanaciju lokalnih i nerazvrstanih cesta u Tuzlanskom kantonu

Autor: Biznis.ba
Četiri miliona KM za sanaciju lokalnih i nerazvrstanih cesta u Tuzlanskom kantonu
Foto: Fena

Na vanrednoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona odobrena su četiri miliona KM za sanaciju lokalnih i nerazvrstanih cesta na području tog kantona.

Vlada je prihvatila Informaciju JU Direkcija regionalnih cesta TK o provedenom javnom pozivu za sanaciju (rehabilitaciju) lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Tuzlanskog kantona, a direktor JU Direkcija regionalnih cesta TK Zijad Omerčić kazao je Feni da su odobrena sredstva raspoređena za 33 projekta, prenosi Fena.

- Direkcija je raspisala javni poziv na kojem je bilo 37 prijava, dok četiri prijave nisu zadovoljavale uslove. Ranije je bilo predviđeno dva miliona KM, međutim Vlada Tuzlanskog kantona je izašla u susret lokalnim zajednicama i odobrila sve pristigle prijave koje su zadovoljavale uslove po javnom pozivu. U narednim danima uslijedit će rebalans plana rada Direkcije i izmjena javnih nabavki te raspisivanje javnih nabavki, a potom će se pristupiti izvođenju radova na terenu - kazao je Omerčić, dodajući da Grad Živinice nije aplicirao ni za jedan projekat tokom javnog poziva.

Ovim projektima, kako je rečeno, direktno se pomaže gradovima i općinama u sanaciji lokalnih cesta, a sve s ciljem da se život građana Tuzlanskog kantona učini kvalitetnijim.