BiH

Chung: 'Sarajevo Unlimited' bi mogao biti snaga za rast e-sporta u BiH

Autor: Biznis.ba
Chung: 'Sarajevo Unlimited' bi mogao biti snaga za rast e-sporta u BiH

Profesor na katedri za e-sport na Univerzitetu New Haven u SAD-u i jedan od govornika na predstojećoj konferenciji "Sarajevo Unlimited", Jason Chung, izjavio je u razgovoru za Fenu da očekuje veliki rast e-sporta i kompjuteskih igara jer institucionalni investitori sve više prihvataju te oblasti.

- Osim toga, očekujem da industrije e-sporta i online gaminga budu na čelu aktivnosti u konekstu metaverzuma i najnaprednijih provajdera kojima su ciljna publika generacija Z, koja bi trebala biti predvodnik populariziranja novih tehnologija i angažmana korisnika - naveo je Chung.

Naglasio je da ga odavno fascinira spoj sporta i tehnologije.

Kao bivšem sportisti u pojedinačnim sportovima, kao što je taekwondo, i timskim sportovima, kao što su nogomet i ragbi, motivacija mi je bila takmičenje.

- Kako je igranje igara online bivalo sve popularnije i sve prisutnije u mom životu kao i u kulturi općenito, počeo sam na to gledati kao na logičnu evoluciju takvih vrsta takmičenja - izjavio je Chung.

Poručio je da, ukoliko "Sarajevo Unlimited" uspije okupiti prave ljude s inicijativom i pomoći u usmjeravanju te saradnje, to može biti snaga za rast industrije e-sporta u BiH.

Biznis.ba