BiH

Dan nakon EU dozvole: Madi traži radnike na pakovanju pilećeg mesa

Autor: Biznis.ba
Dan nakon EU dozvole: Madi traži radnike na pakovanju pilećeg mesa

Dan nakon što je objavljeno da je Bosne i Hercegovina dobila dozvolu za izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju, kompanija "MADI" d.o.o. Tešanj raspisala je oglas za prijem radnika, izvještava Indikator.ba.

MADI traži više radnika za rad u pogonu za preradu mesa, na radnom mjestu radnik na pakovanju gotovih proizvoda.

Rad je organizovan u smjenama a kompanija daje radnicima stimulativna primanja.

Direktor Madi-ja Edin Jabandžić kazao je da odobrenje izvoza pilećeg mesa u EU s ekonomskog aspekta jedan od najvećih poduhvata koje je BiH uspješno savladala od završetka rata do danas.
"Madi" iz Tešnja, kako je rekao Klixu, posjeduje najveću klaonicu na Balkanu te će proširenjem kapaciteta doći i do veće potražnje radnika i povećanja zaposlenja.

MADI je jedna od četiri kompanije ( tu su još Akova, Brovis i Argeta) koje se nalaze na listi za izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju, koji je odobren 25. januara.

Nakon odluke Evropske unije, Ured za veterinarstvo treba da sačini listu kompanija koje će izvoziti meso u Evropsku uniju.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović ranije je izjavio da Bosna i Hercegovina ima najmanje deset ozbiljnih kompanija koje mogu izvoziti pileće meso u zemlje Evropske unije.

Biznis.ba