BiH

Delić sa ambasadorom Reillyem o dugoročnom oporavku Federacije BiH

Autor: Biznis.ba
Delić sa ambasadorom Reillyem o dugoročnom oporavku Federacije BiH

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Julianom Reillyem s kojim je razgovarao o ideji i viziji oporavka Federacije BiH u dijelu koji je u nadležnosti tog ministarstva.

Ministar Delić je naglasio važnost provođenja programskih mjera i ostvarivanja prioritetnih programskih ciljeva koji će doprinijeti jačanju transparentnosti koja je neophodna kao alat za iskorjenjivanje korupcije iz institucija i društva kao cjeline, te adekvatnog usmjeravanja socio-ekonomskih programa.

Ministar Delić i ambasador Reilly razgovarali su i o dugoročnim programskim politikama i rješenjima koja će dovesti do oporavka Federacije, te su u tom kontekstu kao fokus istaknuti projekti izrade socijalnih karata, strategije demografskog razvoja i oporavka FBiH, priprema zakona o posredovanju i zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih te o digitalnim transformacijama Zavoda i službi za zapošljavanje i Zavoda penzijsko-invalidskog osiguranja.

Ambasador Reilly podržava nastojanja ministra Delića i nove Vlade FBiH da društvo krene put progresa, te je istakao da je podrška Ujedinjenog Kraljevstva neupitna.

- Svi zajedno želimo da BiH krene putem europskih integracija i konačnog ulaska u EU, poruka je sa ovog sastanka, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(Biznis.ba / FENA)